Рус Укр
ГоловнаПублікаціїФінансування ЖКГСубсидіанти в ОСББ додатково отримають 9% співфінансування
Новини ЖКГ
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Субсидіанти в ОСББ додатково отримають 9% співфінансування

Після запуску монетизації субсидій в будинках, де проведена модернізація, частина зекономлених субсидій повинна повертатися до Фонду.

 Після запуску монетизації субсидій в будинках, де проведена модернізація, частина зекономлених субсидій повинна повертатися до Фонду. 

Одним із завдань Фонду буде часткове повернення субсидій на фінансування заходів з енергоефективності. Коли в 2019 році почнеться монетизація субсидій, то в будинках, де проведена модернізація, частина зекономлених субсидій повинна повертатися до Фонду.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, Фонд буде запущений саме для роботи з багатоповерхівками. «Ми розраховуємо, що до Фонду прийдуть ОСББ, не важливо - є у них субсидіанти чи ні. Якщо субсидіанти блокуватимуть рішення, то, можливо, на їх частку з метою мотивування буде надаватися додаткове співфінансування. Якщо ми готові співфінансувати 40% на ОСББ, то на отримувачів субсидій будуть виділятися додаткові 9%», - підкреслив Геннадій Зубко.

За його словами, кількість субсидіантів в країні досягла 65%. «Чим менше місто і чим менше багатоповерховий сектор, тим більше там субсидіантів. У ЖКГ повинна прийти точка неповернення. Коли покажемо людям, що є шлях, що дозволяє заощадити до 60% оплати за комунальні послуги, через який пройшли інші будинки, тоді зможемо говорити про зниження субсидування», - впевнений Геннадій Зубко.

Як повідомлялося, Фонд енергоефективності почав роботу у січні 2018 року. Основними завданнями установи є фінансування реалізації проектів термомодернізації та значної реконструкції будівель, а також впровадження ефективних систем моніторингу та управління, з установлення високоефективних опалювальних і охолоджувальних систем та устаткування, а також із заміни наявних систем.

На початку січня Зубко заявляв, що Україна і Євросоюз знаходяться на фінальній стадії підписання Угоди про співпрацю щодо співфінансування Фонду енергоефективності.

За його словами, підписання Угоди відкриває доступ до ресурсу безповоротної донорської допомоги від ЄС у 50 млн євро на фінансування заходів енергоефективності, що здійснюватимуться ОСББ за правилами Фонду енергоефективності цього року, а також можливість додатково залучити ще 50 млн євро на фінансування заходів у 2019 році.

 

 
Коментарі (0)