Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГКоментаріС.Савчук:«Видано найбільший «теплий» кредит для ОСББ на суму майже 10 млн грн»
Новини ЖКГ
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
04 Березня 2024 p.
01 Березня 2024 p.
29 Лютого 2024 p.
28 Лютого 2024 p.
23 Лютого 2024 p.
21 Лютого 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

С.Савчук:«Видано найбільший «теплий» кредит для ОСББ на суму майже 10 млн грн»

За перший тиждень липня 30 ОСББ скористалися «теплими» кредитами на суму 16,1 млн грн для впровадження енергоефективних заходів у багатоповерхівках.
За перший тиждень липня 30 ОСББ скористалися «теплими» кредитами на суму 16,1 млн грн для впровадження енергоефективних заходів у багатоповерхівках. Для порівняння за весь червень сума взятих «теплих» кредитів сягнула 18 млн гривень.
 
Крім цього, минулого тижня взято найбільший за всю історію програми «теплий» кредит у розмірі 9,7 млн гривень. Його оформило одне із київських ОСББ. Як повідомляє Укргазбанк, кредитні кошти строком на 5 років надано на комплексну термомодернізацію багатоквартирного будинку. Заплановано роботи з утеплення зовнішніх стін, заміни вікон на енергоефективні, а також повна реконструкція систем теплопостачання та гарячого водопостачання із використанням відновлюваних джерел енергії.
 
«Завдяки програмі «теплих» кредитів ОСББ щоразу заощаджують вполовину і навіть більше коштів при утепленні багатоповерхівок. Це одна з причин популярності програми серед ОСББ. Крім цього, мешканці термомодернізованих будинків сплачують набагато менше за комунальні послуги, а вартість утепленої квартири стрімко зростає», – прокоментував результати щотижневого моніторингу програми Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
 
ОСББ-учасники програми «теплих» кредитів отримують з держбюджету відшкодування частини залучених на утеплення коштів, а саме – від 40% до 70%. Також ОСББ можуть скористатися місцевими програмами здешевлення «теплих» кредитів і одержати подвійну, а інколи й потрійну компенсацію.
 
Загалом, за два роки дії програми нею скористалося 960 ОСББ, залучивши на енергоефективні заходи понад 144 млн. гривень. 
 
Коментарі (0)