Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоСистему забезпечення житлом військових визнали неефективною
Новини ЖКГ
08 Травня 2024 p.
07 Травня 2024 p.
02 Травня 2024 p.
01 Травня 2024 p.
30 Квітня 2024 p.
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Систему забезпечення житлом військових визнали неефективною

Українські воїни вимушені стояти в чергах на квартири десятиліттями. Адже нинішня державна система забезпечення житлом військовослужбовців неефективна. Чиновники мають намір реформувати відповідний механізм.
У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ назвали неефективною систему забезпечення військовослужбовців житлом. Наразі воїни отримують квартири з затримкою приблизно до 30 років. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр, очільник Мінрегіону Геннадій Зубко, передає прес-служба уряду.
 
«На жаль, державна система забезпечення житлом військовослужбовців не забезпечує існуючі потреби. На цей час військові отримують квартири з затримкою до 27 років. На квартирному обліку на початок 2015 року перебувало 41867 осіб. У 2015 році за першими двома лотами конкурсу щодо закупівлі житла у Житомирі передбачається придбати 65 квартир військовослужбовцям. До прикладу, у 2013 році житло отримали лише 365 сімей по всій Україні. Зрозуміло, що ця існуюча система забезпечення житлом військових неефективна і не в змозі вирішити цю проблему», - зазначив він.
 
За словами урядовця, Мінрегіон разом з Міноборони розробило Концепцію реформування забезпечення житлом військовослужбовців Збройних Сил України, яка розроблена із врахуванням відповідного досвіду країн НАТО.
 
«Мета цієї нової концепції – забезпечити житлом як військовослужбовців звільнених із військової служби, так і службовим житлом тих, хто сьогодні несе службу», - сказав пан Зубко.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Україні призупинено кілька державних житлових програм. Це зумовлено нестачею коштів у Державному бюджеті на ці цілі. Наразі повністю діє лише одна програма щодо забезпечення населення житлом.
 
Коментарі (0)