Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЖитлоРодини загиблих у АТО бійців можуть отримати житло
Новини ЖКГ
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Родини загиблих у АТО бійців можуть отримати житло

Мінсоцполітики мають намір направити субвенцію у кілька сотень мільйонів гривень. Ці кошти передбачені на покращення житлових умов родин загиблих у зоні АТО військовослужбовців.

Міністерству соціальної політики мають намір виділити з держбюджету цільову субвенцію на покращення житлових умов родин загиблих у зоні АТО військовослужбовців та інвалідів І-ІІ групи з числа таких бійців. Відповідна фінансова допомога передбачена на 300 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Зокрема, силовим структурам – Державній прикордонній службі України, Національній гвардії України, Міністерству оборони України, Службі безпеки України, Управлінню державної охорони України, Службі зовнішньої розвідки України, Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України – передбачено цільову субвенцію в обсязі 1,6 млрд грн на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців. А саме Державній прикордонній службі України у сумі – 68,2 млн грн, Національній гвардії України у сумі – 121,8 млн грн, Міністерству оборони України у сумі -  1,1 млрд грн, Службі безпеки України у сумі -  190,1 млн гривень, Управлінню державної охорони України у сумі -  25,8 млн грн, Службі зовнішньої розвідки України у сумі – 10 млн грн, Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України  у сумі – 8,7 млн грн.
 
«Ми отримуємо численні звернення від сімей – учасників антитерористичної операції, загиблих в ході вказаної операції, щодо вирішення питання покращення їх житлових умов. Тому сьогодні ми зібрали цю нараду, щоб визначити, як вирішити питання щодо забезпечення житлом цієї спеціальної категорії громадян», - зазначив заступник Міністра регіонального розвитку Роман Абрамовський.
 
Він нагадав, що минулого року на закупівлю житла для сімей військовослужбовців, які брали участь в АТО, було передбачено кошти у сумі 28,7 млн грн, за рахунок яких планувалося здійснити закупівлю 90 квартир. Станом на 31 грудня 2014 року, за інформацією обласних державних адміністрацій, придбано 63 квартири, що склало 70% від потреби.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Мінсоцполітики заявляють, що бездомні особи матимуть право на отримання соціального житла. Відповідні зміни внесені постановою Кабміну на на засіданні 25 березня.

Катерина Білоус

 
Коментарі (0)