Рус Укр
ГоловнаКоментаріЖитлоРинок житла в Україні чекає «обвал» цін
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Ринок житла в Україні чекає «обвал» цін

Прогнози експертів щодо проходження ринком нерухомості «цінового дна» не збулися. Ціни на житло впали в середньому на 3% за минулий місяць. Тож експерти очікують подальшого зниження вартості житла в Україні.

В Україні до кінця року ще більше впадуть ціни на житло. Зокрема, у обласних центрах країни лише за січень зафіксували спад цін на 2-4%. Про це заявив Віце-президент Ліги експертів України Андрій Гусельников, передає «UBR»

Поміж тим, за словами експерта, у столиці вартість соціального житла знизилась на 2,2% - до 1226 дол за кв. м.

«Ринок прореагував на курсові коливання несподівано швидко. Причому, у всіх регіонах без винятку, навіть на Заході країни, де весь минулий рік трималися стабільні ціни», - заявив пан Гусельников.

Примітно, що майже вдвічі зменшилася кількість виставлених на продаж об'єктів, що також підтверджує тенденцію стагнації ринку.

«Абсолютний мінімум пропозиції був зафіксований в березні минулого року. Тоді, на тлі стрибка курсу долара з 17 до 30 грн. цей показник столиці впав зі 110-120 тис. до 50 тис. Зараз ситуація дуже близька до торішньої — пропонується до продажу 55 тис. квартир. У регіонах аналогічна картина: замість стандартного пропозиції до 10-15% від загального житлового фонду на вторинці виставлено на продаж лише 4-5%», — навів приклад експерт.

Окрім того, за словами аналітика Сергія Костецького, падіння цін на нерухомість у січні цього року не підтвердило прогнозів щодо проходження ринком «цінового дна».

Читайте також: Молоді повернуть шанс на власне житло

«Січень, навіть на фоні невеликої кількості угод з-за довгих канікул, продемонстрував падіння цін на 2-4%. На жаль, наші попередні прогнози про те, що ринок вже пройшов дно, не збулися. Ми бачимо стагнацію, і тепер очікуємо подальшого здешевлення нерухомості по всій країні. Навіть у разі стабілізації курсу долара можливе падіння цін до кінця року на 10-15%», - сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Держбюджеті на цей рік хоч і закладено на житлові субсидії 35 млрд грн., втім цієї суми може і не вистачити. Адже, з ростом тарифів на житлово-комунальні послуги, охочих отримати компенсацію на оплату «комуналки» побільшає на кілька мільйонів.

 
Коментарі (0)