Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЖитлоПерепланування житла може стати простішим
Новини ЖКГ
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Перепланування житла може стати простішим

У Мінрегіоні сподіваються, що держава скасує необхідність отримання дозволу на перепланування чи переобладнання житла у виконкомі місцевих рад. Відповідний законопроект вже підготовлений.

Невдовзі українці зможуть перепланувати чи переобладнати житло без відповідного дозволу виконавчого комітету місцевої ради. Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

«Держава скасує необхідність отримання дозволу на перепланування чи переобладнання жилого приміщення, який зараз громадяни отримують у виконавчому комітеті місцевої ради. Законопроект, який врегулює це питання, вже підготували в Мінрегіоні» - йдеться у повідомленні.

У відомстві підкреслюють, що немає ніякої потреби людям отримувати дозвіл виконкому ради на перепланування свого житла, якщо воно не передбачає втручання в несучі конструкції чи інженерні системи.

«На жаль, по сьогоднішній день діють норми застарілого житлового кодексу, які говорять про те, що такий дозвіл потрібний. Однак на рівні закону не визначено термін для видачі такого дозволу або відмови у його видачі, платність або безоплатність, вичерпний перелік підстав для відмови тощо. Ми це змінимо і створимо людям умови, за яких вони зможуть без бюрократичних перепон здійснювати перепланування свого житла», - прокоментував  заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Дмитро Ісаєнко.

Окрім того, Мінрегіон має намір визначити перелік робіт, які можуть проводитися без отримання дозвільних документів та після завершення яких об’єкт не потребуватиме прийняття в експлуатацію.

Як повідомляла «Україна Комунальна», у березні поточного року Мінрегіон повернувся до обговорення можливості перепланування житла, яке не передбачає втручання в несучі конструкції або інженерні мережі, без жодних дозвільних документів.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (1)
Наталія
12 Листопада 2014 p. 00:08
А ведь это может привести к авариям. Все равно необходимо оставить контроль за такого рода работами. Пусть хотя бы ЖЕКи, правления ЖСК и ОСМД контролируют такие работы. В большинстве случаев перепланировку делают самостоятельно по правилу - а я так хочу. Вряд ли такие желание подтверждены знаниями в строительстве. Сносят и несущие стены, расширяют дверные проемы. Вспомните трагедию в центре Киева на Красноармейской в старом доме, когда обвалилось 3 этажа, а дом после просто снесли. И еще - надо разработать механизм возмещения жильцами присвоенной площади дома. Уже стало практикой, когда присоединяют к квартирам общие коридоры или частично, а то и полностью. Тем самым увеличивая площадь квартиры, а платят за площадь указанную в ордере. А ведь добавляют до 10 кв.м.!