Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаОСББ зможуть попрощатися з авансовими платежами за електроенергію
Новини ЖКГ
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
04 Березня 2024 p.
01 Березня 2024 p.
29 Лютого 2024 p.
28 Лютого 2024 p.
23 Лютого 2024 p.
21 Лютого 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

ОСББ зможуть попрощатися з авансовими платежами за електроенергію

Важлива інформація для споживачів електричної енергії щодо попередньої оплати у зв’язку із внесеними змінами до пункту 6.6 Правил користування електричною енергією
Суб'єкти господарювання, предметом діяльності яких є надання житлово-комунальних послуг населенню, у межах наданих населенню послуг, установи та організації, які утримуються за рахунок коштів (внесків) населення (ОСББ, садівницькі товариства, кооперативи тощо), здійснюють повну оплату вартості обсягу спожитої протягом розрахункового періоду електричної енергії один раз за фактичними показами засобів обліку електричної енергії.
 
Установи та організації, які фінансуються з державного та/або місцевого бюджету, можуть здійснювати оплату вартості електричної енергії за попередньою оплатою, плановими платежами з наступним перерахунком або оплатою, що проводиться за вартість прийнятих ресурсів.
 
Для зміни порядку розрахунків необхідно внести зміни до Договору про постачання електричної енергії. Енергопостачальник не має права відмовити у внесенні таких змін.
 
У разі звернення бюджетної організації до енергопостачальника щодо внесення відповідних змін у договір про постачання електричної енергії енергопостачальник та споживач мають досягнути взаємної згоди щодо застосування порядку розрахунків за одним з варіантів, передбачених пунктом 6.6 Правил. При цьому необхідно враховувати норми чинного законодавства, якими передбачені умови, у разі настання яких бюджетні організації можуть розраховуватись попередньою оплатою, та фінансові можливості бюджетної організації щодо здійснення попередньої оплати.
 
Нав'язування з боку енергопостачальників застосування порядку розрахунків за попередньою оплатою для суб'єктів господарювання, предметом діяльності яких є надання житлово-комунальних послуг населенню, та установ і організацій, які утримуються за рахунок коштів (внесків) населення, та установ і організацій, які фінансуються з державного та/або місцевого бюджету, є порушенням ліцензійних умов. 
 

 

 
Коментарі (0)