Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоОСББ врятували від податкового «тягаря»
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

ОСББ врятували від податкового «тягаря»

Верховна Рада підтримала законопроект, який поверне ОСББ, асоціаціям власників житлових будинків та ЖБК статус неприбуткових організацій.

Верховна Рада прийняла законопроект №1892 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування деяких неприбуткових організацій». Документ пропонує повернути ОСББ, асоціаціям власників житлових будинків та ЖБК статус неприбуткових організацій. За відповідний проект Закону проголосували 246 народних обранців.

«В переліку неприбуткових організацій, наведеному в новій редакції розділу (розділ ІІІ Податкового кодексу України, – ред.), відсутні об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, асоціації власників житлових будинків та житлово-будівельні кооперативи, які до 1 січня 2015 року були визначені неприбутковими організаціями. Такі зміни призведуть до необґрунтованого оподаткування доходів вищезазначених організацій, включаючи внески і накопичення співвласників багатоквартирних будинків на капітальний ремонт і енергоефективні заходи в їхніх будинках. Фактично, це означає вилучення державою частини коштів, які співвласники спільно акумулюють для виконання спільних заходів», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
 
Автори документу вважають, що невизнання ОСББ, асоціацій власників житлових будинків та ЖБК неприбутковими організаціями, могло б зупинити впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирному житловому фонді.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Верховна Рада не прийняла законопроект, який мав на меті законодавчо закріпити обов'язковість встановлення економічно обґрунтованих тарифів у сферах теплопостачання та ЖКГ.
 
Коментарі (0)