Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїОСББОСББ у партії пільгового кредитування
Новини ЖКГ
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
04 Березня 2024 p.
01 Березня 2024 p.
29 Лютого 2024 p.
28 Лютого 2024 p.
23 Лютого 2024 p.
21 Лютого 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

ОСББ у партії пільгового кредитування

Вперше в Україні підписано договори про пільгове кредитування юросіб для проведення реконструкції та ремонтів об’єктів ЖКГ.

У Донецьку відбулося підписання перших угод про надання пільгових кредитів об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків. Про це повідомив Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін.

«Вперше в Україні підписано договори про пільгове кредитування юросіб для проведення  реконструкції та ремонтів об’єктів ЖКГ. Це перший, але дуже важливий крок держави у розбудові кредитно-фінансової системи підтримки ОСББ у відновленні житлового фонду. Перші угоди на отримання пільгових кредитів були укладені між Донецьким регіональним управлінням Фонду та ОСББ «Горняк-2» й Асоціацією власників житлових будинків «Сузір’я». Для Фонду це також перший досвід кредитування юросіб, позаяк досі Фонд займався лише кредитуванням громадян в межах житлових програм. Наступного тижня Фондом буде укладено подібні угоди ще із 6-ма ОСББ на Волині», - зазначив Леонід Рисухін.

Як повідомив присутній на підписанні директор Донецького регіонального управління Фонду Вадим Кашицин, за допомогою пільгових кредитних коштів Асоціація власників житлових будинків «Сузір’я» з міста Макіївка Донецької області зможе відновити диспетчеризацію 36 ліфтів та відремонтувати системи опалення і водопостачання. ОСББ «Горняк-2» з міста Кіровське Донецької області завдяки отриманим коштам проведе роботи з герметизації  панельних швів житлового будинку.

Читайте також: ОСББ – розмінна карта у грі можновладців

Нагадаємо, Програма пільгового кредитування юридичних осіб, у тому числі об’єднань співвласників багатоквартирних будинків,  для проведення  реконструкції, капітальних та поточних ремонтів об’єктів житлово-комунального господарства була затверджена Постановою Кабінету Міністрів України від 31 травня 2012 року №599. Відповідно до Урядової постанови пільговий кредит надається терміном до 10 років з можливістю дострокового погашення. Розмір кредитної ставки становить 3% річних. Повернення позики розпочинається лише через рік, а сплата відсотків – через 3 місяці з дня зарахування коштів.

Органом, який здійснює таке кредитування, визначено Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.

За матеріалами ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву»

 
Коментарі (0)