Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОСББКомітет ВР підтримав законопроєкт, що спрощує процедуру створення ОСББ
Новини ЖКГ
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
04 Березня 2024 p.
01 Березня 2024 p.
29 Лютого 2024 p.
28 Лютого 2024 p.
23 Лютого 2024 p.
21 Лютого 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Комітет ВР підтримав законопроєкт, що спрощує процедуру створення ОСББ

Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав проект закону, покликаний спростити процедуру створення ОСББ
Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав проект закону, покликаний спростити процедуру створення ОСББ та ухвалення рішень щодо управління багатоквартирними будинками, про це повідомила пресслужба міністерства.
 
Законопроект дозволить розблокувати можливість людей навіть в умовах війни вирішувати долю своїх будинків та готуватися до найскладнішого опалювального сезону. Адже документ передбачає можливість проводити будинкові збори у режимі відеоконференції та голосувати дистанційно.
 
Отже, власники житла зможуть оперативно приймати важливі рішення щодо управління своїм будинком.
 
Законопроект № 7029 «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення управління багатоквартирними будинками» передбачає:
 
- можливість надсилання електронних повідомлень про проведення зборів за згодою співвласників;
 
- Можливість проведення зборів онлайн;
 
- запровадження електронного та змішаного голосування;
 
- Зниження порога прийняття рішень.
 
Нагадаємо, Кабмін спростив у будівництві принцип мовчазної згоди. Постанова Кабінету Міністрів №722 "Деякі питання здійснення дозвільних та реєстраційних процедур у будівництві в умовах військового стану" значно спрощує старт будівництва та введення в експлуатацію.
 
"В умовах військової економіки роль держави зазвичай значно зростає. Але щоб стати сильною і успішною, держава повинна довіряти своїм громадянам, враховувати їхній ініціативний потенціал і спиратися на їхнє бажання долучитися до відновлення країни. Спрощення процесів отримання дозвільних документів, передбачене цією постановою, не тільки стимулює замовників, будівельників та всю галузь, але й робить взаємодію держави, бізнесу та громадян максимально ефективною", - йдеться у повідомленні КБУ.
 
Згідно з ухваленим документом, крім повернення обумовлених законом термінів надання адміністративних послуг, запроваджується також механізм мовчазної згоди.
 
Так, якщо орган місцевого самоврядування не надає протягом 10 днів містобудівні умови та обмеження або аргументовану відмову, замовник будівництва може розпочати проектування об'єкта без них, з подальшим отриманням дозволу на будівництво.
 

Принцип мовчазної згоди також запроваджується для об'єктів та на територіях культурної спадщини: якщо протягом передбачених законом 30 днів проект не отримує резолюції відповідного органу охорони культурної спадщини, то замовник може діяти без цієї згоди чи дозволу. 

 
Коментарі (0)