Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїОСББЯк поліпшити роботу ОСББ?
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Як поліпшити роботу ОСББ?

"Україна Комунальна" розпочинає тематичне дослідження, пов'язане з діяльністю та функціонуванням українських ОСББ. Запрошуємо всіх небайдужих до участі в опитуванні у рубриці "Все про ОСББ".

Автоматизований облік в українських ОСББ, а також розрахунок квартирної плати є якісним і принципово новим рішенням, що охоплює основні завдання управління і обліку на підприємстві житлово-комунальної сфери будь-якої організаційної форми. Такий механізм дозволяє організувати єдину інформаційну систему для управління різними аспектами його діяльності. Такий облік забезпечує підтримку будь-яких операцій, пов'язаних з особовими рахунками.

Втім, не всі українські ОСББ використовують системи автоматизованого обліку у своїй діяльності. «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у представників житлових об'єднань, а також мешканців багатоквартирних будинків, в яких розташовані ОСББ, які методики у своїй роботі вони використовують. Просимо прийняти участь в нашому тематичному опитуванні, який розташований на рубриці «Все про ОСББ»: Чи потрібен вашому ОСББ (ЖБК) автоматизований облік та система нарахування ЖКП?

Свої думки і побажання також можна залишати у коментарях під цією новиною. 

Вадим Менаєв

 
Коментарі (2)
Sergiy
14 Листопада 2013 p. 11:39
Як питання поставили таку відповідь і отримаєте. ОСББ та і населення в цілому має розуміти різницю між комфортними умовами проживання (послуги ЖКП забезпечують співвласники спільно з виконавцями) та споживанням енергоносіїв та води. Скільки замовлять скільки і отримають згідно договорів (за зразком газу та електроенергії)Зверх певного ліміту інший тариф.Отже законодавчо є право споживати енергоносії та воду по показникам будинкових приладів обліку та сплачувати згідно Методик розподілу в багатоквартиних будінках.Або за окремими договорами з постачальниками енергоносіїв та води безпосередньо,але це не врегульовано чинним законодавством крім товару(газ,ел.енергія).
Михаил
14 Листопада 2013 p. 13:06
Сначала закони нормальные принять надо, а потом улучшать. Ато сейчас пока только покращення происходит, и никакого улучшения