Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОСББДепутати хочуть зобов'язати голів ОСББ вручати повістки
Новини ЖКГ
25 Липня 2024 p.
22 Липня 2024 p.
18 Липня 2024 p.
08 Липня 2024 p.
28 Червня 2024 p.
26 Червня 2024 p.
20 Червня 2024 p.
04 Червня 2024 p.
21 Травня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Депутати хочуть зобов'язати голів ОСББ вручати повістки

Пропонується надати повноваження житлово-експлуатаційним організаціям (ЖЕО), об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та іншим організаціям, які обслуговують житлові будинки, вручати повістки і сприяти прибуттю за викликом
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9566, яким пропонуються зміни до Закону про мобілізацію. Народні депутати хочуть розширити перелік осіб, які можуть вручати повістки призовникам і військовозобов’язаним в Україні, про це повідомила ТСН, пише "Україна Комунальна".
 
Автор ініціативи - нардеп від фракції “Слуга Народу” Георгій Мазурашу.
 
Проєктом пропонується надати повноваження житлово-експлуатаційним організаціям (ЖЕО), об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та іншим організаціям, які обслуговують житлові будинки, вручати повістки і сприяти прибуттю за викликом. На них також покладається обов’язок подавати відомості про призовників і військовозобов’язаних до Територіальних центрів комплектування й соціальної підтримки (ТЦК та СП).
 
У разі ухвалення документу повістки військовозобов'язаним зможуть вручати консьєржі, двірники, інші працівники ЖЕО, ОСББ та інших організацій, які обслуговують будинки.
 
Водночас яким чином це відбуватиметься та за якою процедурою, законопроєкт алгоритму не передбачає.
 
На думку адвоката Ростислава Кравця, законопроєктом №9566 пропонується зняти відповідальність із ТЦК та СП стосовно військового обліку та перекласти її на двірників і конс’єржів, а також ОСББ, які нібито зобов’язані вести військовий облік і вручати документи від ТЦК.
 
“Що насправді є дуже сумнівним, тому що надання таких повноважень та обов’язків фактично призведе до, знову ж таки, зняття відповідальності з тих осіб, які за це отримують заробітну плату. І фактично може призвести до жахливих наслідків – повного колапсу в системі обліку. Оскільки дуже важко зрозуміти, яким чином ОСББ, ЖЕО, консьєрж чи якась керуюча компанія може дізнатися, що особа є військовозобов’язаною, чи не є військовозобов’язаною”, – зазначив Ростислав Кравець.
 
Адвокат вважає, що на сьогоднішній день проєкт закону досить суперечливий не лише в цій частині, а й у частині військової служби та інших його аспектах.
 

“Шанси на його ухвалення вкрай низькі”, – додав адвокат. 

 
Коментарі (0)