Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДепутати об’єднали урядові програми єОселя і єВідновлення
Новини ЖКГ
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Депутати об’єднали урядові програми єОселя і єВідновлення

Верховна Рада України ухвалила законопроект, який розширює можливості українців при купівлі нового житла у кредит за програмою єОселя
На вчорашньому засіданні, 22 лютого, Верховна Рада України ухвалила законопроект, який розширює можливості українців при купівлі нового житла у кредит за програмою єОселя, пише "Україна Комунальна".
 
Для першого внеску за житло можна буде використати сертифікат за державною програмою єВідновлення після того, як закон буде підписаний Президентом України та вступить в дію.
 
«Об’єднання двох урядових програм – єОселя і єВідновлення дає змогу українцям, які втратили своє житло через війну, взяти іпотеку і скористатися сертифікатом для покриття першого внеску за нову оселю. Нещодавно ми розширили цю програму і нині наші громадяни можуть взяти іпотечний кредит не лише для придбання квартири, але й приватного будинку або таунхаусу. Тож працюємо над тим, щоб українці мали всі можливості отримати гідні умови для себе і своєї родини», - говориться в повідомлені. 
 
Нагадаємо, наразі відсоткова ставка кредиту на придбання житла за програмою єОселя для військовослужбовців за контрактом, силовиків, вчителів, медиків та науковців становить 3%, для учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян, які не мають власного житла, або потребують покращення житлових умов, – 7%. 
 
Від початку дії програми єОселя вже майже 7 500 українських родин взяли кредити на придбання житла на загальну суму 11,4 млрд грн. Детальніше про проміжні результати програми за посиланням. 
 

Подати заявку на сертифікат за пошкоджене або зруйноване житло за програмою єВідновлення можна на лендінг-сайті порталу Дія. Подача заявки на отримання кредиту за урядовою програмою доступного кредитування житла єОселя здійснюється через застосунок Дія. 

 
Коментарі (0)