Рус Укр
ГлавнаяНовости ЖКХЖильеДепутати об’єднали урядові програми єОселя і єВідновлення
Новости ЖКХ
26 апреля 2024 г.
23 апреля 2024 г.
18 апреля 2024 г.
16 апреля 2024 г.
09 апреля 2024 г.
05 апреля 2024 г.
04 апреля 2024 г.
03 апреля 2024 г.
01 апреля 2024 г.
19 марта 2024 г.
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

Депутати об’єднали урядові програми єОселя і єВідновлення

Верховна Рада України ухвалила законопроект, який розширює можливості українців при купівлі нового житла у кредит за програмою єОселя
На вчорашньому засіданні, 22 лютого, Верховна Рада України ухвалила законопроект, який розширює можливості українців при купівлі нового житла у кредит за програмою єОселя, пише "Україна Комунальна".
 
Для першого внеску за житло можна буде використати сертифікат за державною програмою єВідновлення після того, як закон буде підписаний Президентом України та вступить в дію.
 
«Об’єднання двох урядових програм – єОселя і єВідновлення дає змогу українцям, які втратили своє житло через війну, взяти іпотеку і скористатися сертифікатом для покриття першого внеску за нову оселю. Нещодавно ми розширили цю програму і нині наші громадяни можуть взяти іпотечний кредит не лише для придбання квартири, але й приватного будинку або таунхаусу. Тож працюємо над тим, щоб українці мали всі можливості отримати гідні умови для себе і своєї родини», - говориться в повідомлені. 
 
Нагадаємо, наразі відсоткова ставка кредиту на придбання житла за програмою єОселя для військовослужбовців за контрактом, силовиків, вчителів, медиків та науковців становить 3%, для учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян, які не мають власного житла, або потребують покращення житлових умов, – 7%. 
 
Від початку дії програми єОселя вже майже 7 500 українських родин взяли кредити на придбання житла на загальну суму 11,4 млрд грн. Детальніше про проміжні результати програми за посиланням. 
 

Подати заявку на сертифікат за пошкоджене або зруйноване житло за програмою єВідновлення можна на лендінг-сайті порталу Дія. Подача заявки на отримання кредиту за урядовою програмою доступного кредитування житла єОселя здійснюється через застосунок Дія. 

 
Комментарии (0)