Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЖитлоДачним будинкам можна безкоштовно дати статус житлових
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Дачним будинкам можна безкоштовно дати статус житлових

Відтепер переведення дачних і садових будинків у житлові здійснюється безкоштовно органами місцевої влади, із якими відповідні дачні поселення та садівничі товариства зв’язані адміністративно або територіально.

Відтепер дачні та садові будинки можна безкоштовно перевести у житлові. Відповідне рішення закріплене у постанові, яку уряд підтримав на засіданні 29 квітня, передає прес-служба Віце-прем'єр-міністра, Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка.

«Для переведення дачних і садових будинків у житлові будинки їхні власники або уповноважені ними особи подають до виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, а у разі відсутності у сільській раді виконавчого органу – сільському голові низку документів. А саме: заяву за визначеною формою, копію документу про право власності на дачний чи садовий будинок, письмову згоду співвласників на переведення такого будинку у житловий та звіт про проведення технічного огляду дачного чи садового будинку з висновком про його відповідність державним будівельним нормам», – йдеться в повідомленні.
 
Вже за результатами розгляду заяви та доданих до неї документів місцева рада протягом місяця з дня їх надходження приймає рішення про переведення дачного чи садового будинку у житловий або про відмову у переведенні.
 
Примітно, у триденний строк власникові повідомляють про рішення щодо переведення дачного чи садового будинку у житловий.
 
«У разі відмови згідно із пунктом 4 цього Порядку у переведені дачного чи садового будинку у житловий будинок власник має право повторно подати документи до відповідного органу влади», – повідомляє прес-служба пана Зубка.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», власники розкішних квартир і котеджів можуть спати спокійно: податок на нерухомість вони будуть платити нарівні з безробітними та пенсіонерами. Депутатам ніколи відволікатися на оподаткування розкоші, вони ловлять «бліх» у реформаторських нововведеннях.
 
Катерина Білоус

Реклама: Еще в 60-е годы прошлого столетия возник вопрос - можно ли заменить металлическую арматуру на полимерную. Это было связано с тем, что некоторые объекты строительства предназначались для работы в агрессивных средах. Сегодня решение данной проблемы найдено – это композитная арматура, она предназначена для применения в бетонных конструкциях с преднапряженным и ненапряженным армированием взамен традиционной стальной арматуры.

 
Коментарі (0)