Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОСББЧеркаські будинки масово переходять в ОСББ
Новини ЖКГ
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Черкаські будинки масово переходять в ОСББ

У Черкасах спостерігається позитивна тенденція до створення ОСББ. Жителі міста все частіше цікавляться такою формою господарювання у будинку. Важливу роль у цьому процесі відіграє місцева влада.

У Черкасах жителі вже 132 багатоповерхівок створили у своїх будинках об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Ще кілька будинків перебувають на стадії оформлення документів на реєстрацію.

Двічі на тиждень працівники відділу сприяння ОСББ департаменту ЖКК Черкаської міської ради зустрічаються з мешканцями будинків, де ще немає ОСББ, розповідаючи про переваги такої форми господарювання, фінансову підтримку з боку міської влади, а також – процедуру оформлення документів на створення ОСББ.
 
Як відзначає головний спеціаліст відділу сприяння ОСББ департаменту ЖКК міськради Любов Іващенко, приклади діяльності черкаських ОСББ свідчать про переваги такої форми господарювання. Адже, як правило, будинки та прибудинкові території ОСББ більш доглянуті та охайні. Оскільки їх мешканці відповідальніше ставляться до свого майна, дбаючи про вчасне проведення ремонтів та облаштування території довкола.  

«Під час зборів  мешканці  цікавляться, що таке ОСББ і чому така форма управління краща від традиційної. Зрозуміло, що дехто з мешканців з острахом поглядає у бік будь-яких змін, тим паче, які стосуються їх будинку. Проте ми пояснюємо людям про переваги створення такого об’єднання, а також консультуємо щодо  процедури оформлення ОСББ, розповідаємо про фінансову підтримку  міської влади», – повідомила спеціаліст.

Зазначимо, що починаючи з 2008 року, у міському бюджеті закладаються кошти на капітальні ремонти ОСББ. Гроші виділяються на умовах співфінансування: 65% від загальної вартості робіт з капітального ремонту будинку платить об’єднання, решту покриває міський бюджет. Приміром цьогоріч на підтримку ОСББ у міській казні закладено 2,4 млн грн. Кошти спрямовуються  насамперед на заходи з енергозбереження будинку.

 
Коментарі (0)