Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВР ратифікувала угоду щодо надання Україні близько 5 млн євро на термомодернізацію
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

ВР ратифікувала угоду щодо надання Україні близько 5 млн євро на термомодернізацію

Верховна Рада ратифікувала угоду про грант Фонду Е5Р між Україною та Європейським інвестиційним банком та Угоди про надання інвестиційного гранту
Верховна Рада ратифікувала угоду про грант Фонду Е5Р між Україною та Європейським інвестиційним банком та Угоди про надання інвестиційного гранту (Проект "Енергоефективність громадських будівель в Україні" між Україною та Європейським інвестиційним банком). 
 
Про це повідомила пресслужба Верховної Ради.
 
"ВР проголосувала за ратифікацію Угоди про грант Фонду Е5Р між Україною та Європейським інвестиційним банком та Угоди про надання інвестиційного гранту (Проект "Енергоефективність громадських будівель в Україні") між Україною та Європейським інвестиційним банком", - говориться у повідомлені.
 
Ратифікація передбачає отримання грантової допомоги від Європейського інвестиційного банку у розмірі близько 5 000 000 євро на реалізацію Проєкту "Енергоефективність громадських будівель в Україні", який буде спрямований на термомодернізацію близько 1000 громадських будівель в Україні, зокрема шкіл, культурних центрів, дитячих садків та лікарень.
 
Нагадаємо, раніше Верховна Рада Україна проголосувала законопроект №6485, яким передбачається запровадження комплексної термомодернізації будівель.
 
Документ передбачає спрощення процедури розгляду заявки на часткове відшкодування вартості заходів з енергоефективності. Також запроваджується можливість поетапного фінансування проектів термомодернізації, а також можливість фінансувати ті види робіт (не більше 10% від вартості всього проекту), які не пов'язані з енергоефективністю, але які є необхідними для реалізації проекту з термомодернізації будівлі.
 
Запроваджуються нові мінімальні вимоги до енергоефективності. Вони підлягають перегляду не рідше 1 разу на 5 років. Вимоги до енергетичної ефективності диференціюються залежно від функціонального призначення будівель, висотності будівель, виду будівництва та застосовуються до енергетичної ефективності при новому будівництві, реконструкції, капітальному ремонті. Термомодернізація будівлі не передбачає часткового утеплення фасаду та повинна носити системний характер, єдиний для всього будинку. 
 
Змінюються положення щодо сертифікації осіб, які мають намір провадити діяльність із сертифікації. Також додається нова норма, яка встановлює систему енергетичного менеджменту будівель. Закріплюється регулювання питання Стратегії термомодернізації будівель.
 

Руйнується схема зловживання виконавців комунальних послуг, з прийняття на абонентський облік вузла комерційного обліку (загальнобудинковий лічильник). Встановлюється, що оплата у разі встановлення загальнобудинкового лічильника здійснюється тільки за показаннями лічильника, з моменту фактичного його встановлення. 

 
Коментарі (0)