Рус Укр
ГоловнаКоментаріЖитлоВ Україні не вирішуються житлові проблеми населення
Новини ЖКГ
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

В Україні не вирішуються житлові проблеми населення

Останніми роками темпи поліпшення житлових умов українців різко падають. Якщо така тенденція йтиме і надалі, країні знадобиться 100 років для вирішення житлових проблем. Проте, вихід є – іноземні інвестиції.

За останні роки різко впали темпи поліпшення житлових умов громадян, що перебувають на квартирному обліку. Якщо така тенденція спостерігатиметься і надалі, Україні знадобиться 100 років для вирішення житлової проблеми. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко під час наради з представниками департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону, передає прес-служба уряду.

«За останні роки темпи поліпшення житлових умов громадян, що перебувають на квартирному обліку, різко впали. У разі збереження такої ситуації, для вирішення житлової проблеми Україні буде потрібно більше 100 років. Тому ми розробили детальний механізм забезпечення населення доступним житлом, реалізувати який ми зможемо вже сьогодні – у разі плідної співпраці з іноземними інвесторами», - зазначив Геннадій Зубко.
 
За його словами, іноземні інвестиції у житлове будівництво допоможуть створити ефективний механізм забезпечення населення масовим, доступним житлом. 
 
Віце-прем’єр підкреслив, що інвестиції допоможуть сформувати доступний ринок орендного житла, суттєво скоротити або повністю ліквідувати квартирну чергу та впровадити доступне іпотечне кредитування. Формування доступного ринку орендного житла матиме комплексний позитивний ефект для країни.
 
 
«По-перше, ми зможемо суттєво скоротити або повністю ліквідувати квартирну чергу. По-друге – отримаємо додаткові податкові надходження до державного бюджету. З кожної інвестованої гривні майже 30 копійок вертатимуться країні у вигляді податків. І, нарешті, активізація будівництва відкриє додаткові робочі місця. За нашими розрахунками, під одного будівельника, задіяного у проекті будівництва орендного житла, мають з’явитися ще 7-8 робочих місць у суміжних галузях», – наголосив Геннадій Зубко.
 
Нагадаємо, цьогоріч, як і минулого року, державним бюджетом передбачено 6,8 млн грн для підтримки Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Значно зменшується виплата часткової компенсації відсоткової ставки іпотечних кредитів, наданих молодим сім'ям і громадянам, до 49,26 млн грн (минулоріч – 60,8 млн грн). Подібна доля чекає програму здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов – до 93,248 млн грн (минулоріч передбачалося 300 млн грн). Зовсім не йдеться про фінансування державної житлової програми «Доступне житло».
 
Коментарі (0)