Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУкраїнці, які мають квартири площею від 60 кв. отримають квитанції з податком на нерухомість
Новини ЖКГ
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Українці, які мають квартири площею від 60 кв. отримають квитанції з податком на нерухомість

Українці, які мають квартири площею від 60 квадратів і будинки від 120 квадратів, до 1 липня отримають квитанції з сумою податку на нерухомість.
Українці, які мають квартири площею від 60 квадратів і будинки від 120 квадратів, до 1 липня отримають квитанції з сумою податку на нерухомість. Ті, хто перевищив “норму” нерухомості більш ніж на 28,2 квадрата, повинні будуть заплатити від двох тисяч гривень.
 
Це випливає з 266-ї статті Податкового кодексу. Важливо зауважити, що місцева влада має право пом’якшити норму, наприклад, брати податок з квартир площею від 70 квадратів. Однак більшість влад на такий крок не наважуються. Максимальна ставка податку – 1,5% від мінімалки за минулий рік за кожен квадратний метр житла, який перевищує норму. Цього року – 70,8 грн.
 
Приклад. Якщо у вас є квартира площею в 85 квадратних метрів, оплатити потрібно 25 квадратів (1770 грн). Якщо ж квартира площею 310 квадратів, то оплатити потрібно 250 квадратів (17,7 тис. грн) і додатково внести до бюджету 25 тис. грн.
 
У 2021-му потрібно буде заплатити за 2020-й. Кожному власнику “зайвої” нерухомості прийде квитанція (до 1 липня). З моменту вручення квитанції дають 60 днів для сплати податку.
 
Фізичні-особи підприємці, які вже вийшли на пенсію за віком, можуть більше не платити за себе єдиний соціальний внесок (ЄСВ).
 

Українці мають право повернути частину сплаченого прибуткового податку (ПДФО, 18% зарплати). Якщо минулого року платник податків платив за освіту (свою або дитини), виплачував відсотки за іпотекою, витратив гроші на лікування, платив за страховку (у тому числі пенсійну). 

Старі трубопроводи, додавання різних хімічних елементів, все це робить нашу воду не такою безпечною, чистою і смачною. Саме тому є послуга доставка питної води «Хвиля Здоров’я», ми використовуємо бутильовану воду у себе вдома і в офісі. Особливість лише в тому, що в домашніх умовах нам необхідно використовувати не так багато води, як у великому офісі.

 
Коментарі (0)