Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ Харкові «роздаватимуть» доступні житлові кредити
Новини ЖКГ
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У Харкові «роздаватимуть» доступні житлові кредити

Влада Харкова планує вирішити житлові питання деяких категорій населення. У місті мають намір зробити доступнішими житлові кредити для бюджетників та учасників АТО.

У Харкові місцева влада вирішила підтримати реалізацію трьох нових напрямків пільгового житлового кредитування. Про це повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Зокрема, у місті планують продовжити дію соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла до 2020 року і розширити сферу її діяльності. У разі прийняття програми в місті планують видавати пільгові кредити для співробітників бюджетних установ Харкова - вчителів, лікарів, працівників культури, спорту тощо.

«Кредит надаватиметься на 15 років. Сума кредиту буде розраховуватися, виходячи з розрахунку 21 кв. м загальної площі на одного члена сім'ї плюс 10,5 кв. м на сім'ю. Якщо претендент має стаж роботи у бюджетній установі міста Харкова до 10 років, то процентна річна ставка складе 5%, якщо від 10 до 20 років - 3%, понад 20 років - кредит буде безпроцентним. Початковий внесок складе 5% від вартості житла», - йдеться в повідомленні.

Однак, кредит зможуть отримати лише ті бюджетники, котрі потребують покращення житлових умов.

Крім того, харків’янам планують надавати можливість придбання квартири за меншою вартістю за рахунок часткової компенсації з бюджету міста. Так, згідно з умовами, підприємство або організація будь-якої форми власності може запропонувати свого співробітника, що потребує житло, на придбання доступного житла. При цьому за рахунок міського бюджету буде компенсуватися 40% вартості житла за умови, що підприємство або організація компенсує не менше 20% розрахункової вартості за рахунок власних коштів.

«Таким чином, людина, що потребує поліпшення житлових умов, зможе придбати квартиру за 60% її вартості. У цьому випадку часткова компенсація вартості надаватиметься з розрахунку 21 кв. м загальної площі на одного члена сім'ї плюс 10,5 кв. м на сім'ю. Але є і ще одне обмеження - дохід кожного члена сім'ї не повинен перевищувати п'ятикратного розміру середньомісячної зарплати по місту Харкову», - відзначають у міськраді.

Окремо у місті надаватимуть кредити учасникам бойових дій в зоні АТО. Однак, сім'я повинна потребувати поліпшення житлових умов. Кредит надаватиметься за рахунок коштів міського бюджету строком на 15 років. Початковий внесок становитиме 5%.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, майже сотня правоохоронців Хмельниччини отримали ордери на квартири в обласному центрі. Серед них – 10 учасників антитерористичної операції.

 
Коментарі (0)