Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЖитлоНовий етап програми «єОселя» стартує навесні
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
01 Травня 2024 p.
30 Квітня 2024 p.
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Новий етап програми «єОселя» стартує навесні

Кабінет Міністрів України затвердив стратегію і фінансовий план державної компанії “Укрфінжитло”, що дасть змогу залучити фінансування вже навесні, повідомила її пресслужба

 

Кабінет Міністрів України затвердив стратегію і фінансовий план державної компанії “Укрфінжитло”, що дасть змогу залучити фінансування вже навесні, повідомила її пресслужба.

“Це (затвердження стратегії та фінплану – ІФ-У) дасть змогу розпочати процес залучення додаткових коштів, зокрема, на відкритому фінансовому ринку. Наступні етапи передбачають отримання кредитних пропозицій та їх погодження Міністерством економіки та Міністерством фінансів. Щойно відповідні процедури будуть завершені, “Укрфінжитло” зможе отримати грошові кошти для видачі наступних траншів банкам-партнерам “єОселі”, – йдеться в повідомленні на сайті держкомпанії.

У компанії нагадали, що залишок коштів у наявності було розподілено між банками-партнерами в січні. З початку року було видано 110 кредитів на 160 млн грн. Понад 80% учасників становили військовослужбовці ЗСУ за контрактом і правоохоронці.

Як повідомлялося з посиланням на голову правління “Укрфінжитла” Євгена Мецгера, для участі в програмі “єОселя” вже подано 45 тисяч заявок, видано 936 кредитів на 1,2 млрд грн.

Раніше, з 1 жовтня 2022 року набула чинності постанова Кабміну про затвердження умов забезпечення доступного іпотечного кредитування державною компанією “Укрфінжитло”. На пільгову іпотеку під 3% можуть претендувати військовослужбовці-контрактники ЗСУ та працівники сектору безпеки і оборони, медпрацівники, педагоги, науковці.

Для ветеранів війни, учасників бойових дій та членів їхніх сімей (окрім сімей загиблих захисників, які отримали одноразову грошову допомогу), внутрішньо переміщених осіб та інших громадян без житла або з житлом до 52,5 кв. м для однієї особи +21 кв. м на кожного наступного члена сім’ї, ставка за іпотекою становитиме 7%.

Зазначені категорії громадян також мають пріоритетне право на забезпечення житлом.

 

 

 
Коментарі (0)