Рус Укр
ГоловнаІнтерв’юІнтерв’ю"Мобільний зв'язок навряд чи зникне на довгий час по всій Україні"
Новини ЖКГ
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

"Мобільний зв'язок навряд чи зникне на довгий час по всій Україні"

При блекаут базові станції, підключені до генераторів, можуть працювати, поки буде паливо. За його словами, мобільний зв'язок навряд чи зникне на довгий час по всій Україні.
Базові станції мобільного зв'язку автоматично відновлюють роботу одразу, коли з'являється електроенергія, розповів у інтерв'ю «НВ» президент Київстару Олександр Комаров. 
 
При блекаут базові станції, підключені до генераторів, можуть працювати, поки буде паливо. Приміром, Чернігів у березні майже місяць був в оточенні, під обстрілом, і в місті весь час була відсутня електроенергія. Попри це там працювали на дизель-генераторах 14 базових станцій Київстару. 
 
За його словами, мобільний зв'язок навряд чи зникне на довгий час по всій Україні. 
 
«Але я вважаю, що є ризик, що мережа може перетворитися на точкове покриття — тобто на таких островах буде зв'язок, а на якихось буде відсутній. І це зараз ми бачимо на прикладі Києва, коли відключають цілі райони з великою кількістю мешканців, і за кілька годин зникає мобільний та фіксований зв'язок. Але це не означає, що весь Київ є без зв'язку. Це співвідношення працюючих та непрацюючих сайтів таке саме, як і по всій Україні, — близько 30%», - заявив топ-менеджер. 
 
Найуразливіші на сьогоднішній день області – це Київська, Харківська, Львівська, Полтавська. Відверто, уражені були майже всі області, тільки в 2-3 областях не було відключень мережі від електроживлення. В інших були, але відрізнявся масштаб. 
«Базовий шар мережі працюватиме, поки паливо буде у генераторів. Сайти обладнані АКБ (акумуляторними батареями), які працюють, залежно від їх віку, навантаження - від півтори до 4 годин максимум при середньому навантаженні. 
 
Але як працює механізм вимкнення мереж? У людей насамперед відключаються фіксовані мережі доступу до інтернету. Люди переходять на мобільний інтернет. Істотно зростає навантаження на мережу. 
 
Також за рахунок того, що в якомусь районі, наприклад, є кілька сайтів, і один сайт «упав» першим, навантаження на два інші зросло, і там, де вони можуть обслуговувати цю територію, вони обслуговуватимуть», – повідомив Комаров. 
 

І ось це непропорційне зростання навантаження, як снігова куля, знижує час, на якому може працювати сайт без живлення. Але максимальна цифра без генератора – 4 години. 

 
Коментарі (0)