Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМешканці ОСББ отримають субсидії на житло
Новини ЖКГ
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Мешканці ОСББ отримають субсидії на житло

Уряд затвердив механізм надання субсидій та пільг мешканцям ОСББ та ЖБК. Не залежно від того, хто є утримувачем будинку, пільгові категорії громадян зможуть одержати субсидії на утримання житла.

Кабінет Міністрів схвалив постанову «Про надання пільг та субсидій для відшкодування витрат на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій мешканцям житлових будинків, у яких створено об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (житлово-будівельні кооперативи)». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

За словами першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Григорія Семчука, документ розроблений Мінсоцполітики і визначає механізм відшкодування пільг та субсидій, виходячи з розміру внесків, що спрямовуються на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затверджених загальними зборами ОСББ/ЖБК.

«Надаючи пільги і субсидії мешканцям будинків, де створено ОСББ/ЖБК, держава забезпечує реалізацію прав громадян на отримання відповідних соціальних гарантій, які передбаченні законодавством. А оскільки мова йде про відшкодування з державного бюджету, то щоб не допустити надлишкового відшкодування коштів, запроваджено обмеження у формі «максимального тарифу встановленого органом місцевого самоврядування». Це забезпечить  контроль в частині компенсації витрат», - сказав Григорій Семчук.

У Мінсоцполітиці повідомили, що схвалена постанова дозволить тисячам громадян незалежно від того, хто є утримувачем їхнього будинку, одержувати субсидії та пільги на утримання житла. До цього часу, для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів були відсутні правові підстави для проведення розрахунків з ними за надані пільги та субсидії.

Нагадаємо, сьогодні у 24,6 тис. багатоквартирних житлових будинках  утворено ОСББ та ЖБК. 111,8 тис. мешканців цих багатоповерхівок мають право на пільги на оплату послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (квартплата).

 
Коментарі (0)