Рус Укр
ГоловнаПублікаціїЖитлоКабмін передбачив пільгову іпотеку за програмою "єОселя" для купівлі приватних будинків
Новини ЖКГ
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Кабмін передбачив пільгову іпотеку за програмою "єОселя" для купівлі приватних будинків

У 2024 році також продовжимо програму доступного іпотечного кредитування "єОселя". Це зараз один з основних стимулів для відновлення будівельної галузі.
Кабінет Міністрів передбачив можливість отримувати пільгову іпотеку за програмою "єОселя" на купівлю приватних будинків і таунхаусів, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише "Україна Комунальна".
 
"У 2024 році також продовжимо програму доступного іпотечного кредитування "єОселя". Це зараз один з основних стимулів для відновлення будівельної галузі. Сьогодні внесемо певні зміни до цієї програми, зокрема передбачимо можливість отримувати пільгову іпотеку на купівлю приватних будинків або таунхаусів", - сказав Шмигаль на засіданні уряду в п'ятницю.
 
Програма пільгового кредитування "єОселя" була запущена влітку 2022 року і спочатку торкалася лише квартир. Проте уряд передбачив необхідність включення до проекту житлових будинків, щоби розширити вибір для українців.
 
Введено певну умову. Міністр економіки Юлії Свириденко говорить про те, що придбання стає можливим за умови введення будівлі в експлуатацію, але термін не повинен перевищувати трьох років. Щодо максимальної площі житла, то норматив становить не більше 62,5 квадратних метрів, плюс 21 квадратний метр на кожного члена сім'ї. Таким чином, для сім'ї із трьох осіб надається кредит на купівлю будинку площею до 104,5 квадратних метрів.
 
Крім того, Кабінет міністрів вніс й інші зміни, які стосуються програми "єОселя". Наприклад, щодо вартості нерухомості та термінів експлуатації. Наразі загальні умови для учасників державної програми такі:
 
Гранична ціна житла у Києві, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові зменшена
 
Збільшено коефіцієнт відношення до опосередкованої вартості одного квадратного метра для населених пунктів, де мешкає менше 100 000 осіб.
 
Ветерани, інваліди війни та члени їх сімей можуть придбати квартиру в будинку, введеному в експлуатацію понад 10 років тому, якщо він знаходиться у Києві чи області.
 
Обмежень щодо терміну експлуатації в інших населених пунктах для зазначених категорій населення немає.
 
Учасники програми "єВідновлення" можуть компенсувати різницю між вартістю житла та сумою, зазначеною у сертифікаті, з використанням кредитних коштів.
 

Нагадаємо, що програма "єОселя" надає підтримку українцям, які не мають власного житла або прагнуть покращити умови проживання, надаючи пільгові кредити. Військовослужбовцям за контрактом, медичним працівникам, педагогам та вченим видають кредит за пільговою ставкою 3% річних. Інші категорії громадян, включаючи учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб, можуть отримати іпотеку зі ставкою 7%. 

 
Коментарі (0)