Рус Укр
ГлавнаяПубликацииЖильеВ Україні створили Інститут житла - аналітичний центр
Новости ЖКХ
20 сентября 2024 г.
18 сентября 2024 г.
05 сентября 2024 г.
04 сентября 2024 г.
21 августа 2024 г.
20 августа 2024 г.
07 августа 2024 г.
06 августа 2024 г.
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

В Україні створили Інститут житла - аналітичний центр

В Україні створили Інститут житла - аналітичний центр, який буде допомагати розробляти ефективне житлове законодавство, напрацьовувати механізми детінізації ринку оренди
В Україні створили Інститут житла - аналітичний центр, який буде допомагати розробляти ефективне житлове законодавство, напрацьовувати механізми детінізації ринку оренди, гармонізовувати українські політики у сфері житла з європейськими і навчати українців використанню всі доступних інструментів вирішення їх житлового питання.
 
Про це повідомила Голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування Олена Шуляк, пише "Україна Комунальна". 
 
За попередніми оцінками потреби на відновлення житлової інфраструктури нині складають не менше ніж 70 млрд євро, але це відновлення має відбуватися за європейськими стандартами.
 
Одним з таких стандартів, пояснила Шуляк, є запровадження так званого соціального житла, на яке зможуть претендували громадяни, які потребують покращення своїх житлових умов. З фонду соціального житла воно буде надаватись у соціальну оренду, яка передбачає на порядок нижчу за ринкову вартість. 
 
“Розробка нового житлового законодавства наразі активно триває. Уже підготували рамковий законопроєкт “Про основні засади житлової політики” і тепер триває робота над законопроєктом “Про фонд соціально житла”. Нещодавно наш комітет держвлади, місцевого самоврядування і регіонального розвитку спільно з партнерами провів масштабні публічні консультації з широким колом експертів і стейкхолдерів житлової сфери щодо оновлення житлової політики в Україні”, - зазначила Шуляк. 
 
Засновники українського Інституту житла  - Норвезька рада у справах біженців в Україні NRC та Агентство ООН у справах біженців в Україні, пояснюють, що Інститут буде автономною експертною організацією, яка проводитиме прикладні міждисциплінарні дослідження, розроблятиме стратегії вирішення житлових питань, надаватиме рекомендації особам, які ухвалюють публічні рішення у сфері житлової політики, допомагатиме у підготовці національної житлової стратегії, місцевих житлових рішень і їх реалізації.
 
Серед основних функцій Інституту житла будуть:
  • Робота аналітичний хабу, платформи у сфері житлової політики;
  • Нормопроектувальна робота, участь у законотворчій діяльності, а відтак і допомога органам державної влади у формуванні ефективної  житлової політики, а також адвокація законодавчих ініціатив у цій сфері;
  • Навчальний і медіацентр - громадянам, які потребують покращення житлових умов, тут розповідатимуть про дієві інструменти вирішення їх житлового питання та як ними користуватися;
  • Збір і моніторинг даних у сфері житлової політики, проведення необхідних інформаційних кампаній, залучення фінансування і комунікація з донорами;
  • Упорядкування фонду приватного житла - розробка заходів, направлених на детінізацію ринку орендного житла тощо;
 

Допомогою у розробці рішень у сфері містобудування.  

 
Комментарии (0)