Рус Укр
ГлавнаяКомментарииЗаконодательствоД. Гетманцев: "Кредити за зруйноване житло будуть списувати"
Новости ЖКХ
18 апреля 2024 г.
16 апреля 2024 г.
09 апреля 2024 г.
05 апреля 2024 г.
04 апреля 2024 г.
03 апреля 2024 г.
01 апреля 2024 г.
19 марта 2024 г.
07 марта 2024 г.
06 марта 2024 г.
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

Д. Гетманцев: "Кредити за зруйноване житло будуть списувати"

Гетманцев розповів, що якщо людина має декілька квартир у кредиті, а якась з них повністю зруйнована, тоді доцільно заморозити ці кредити до кінця війни, а вже після перемоги розбиратися, що з ними робити.
У парламенті хочуть позбавити українців, які внаслідок бойових дій втратили житло чи автівку, кредитного тягаря за знищене майно. Про таку законодавчу ініціативу напередодні повідомив глава комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
 
Автори пропонують списати кредити позичальників, які мають єдине житло, взяте в кредит. Сума цієї позики буде компенсована державою відповідному банку після війни.
 
Гетманцев розповів, що якщо людина має декілька квартир у кредиті, а якась з них повністю зруйнована, тоді доцільно заморозити ці кредити до кінця війни, а вже після перемоги розбиратися, що з ними робити.
 
Механізм може бути застосований до позичальників, які до 24 лютого не мали заборгованостей за цим кредитом. Відповідно до законопроєкту списуватимуть або заморожуватимуть і тіло кредиту, і нараховані відсотки. Якщо людина втратила кредитне майно на окупованій території, механізм такий же.
 
«Якщо людина має квартиру на окупованих територіях та не може з об’єктивних причин надати документи про списання зобов’язань, у цьому випадку ми пропонуємо заморозити кредит та надати можливість списати його тоді, коли людина подасть відповідні документи. Така ж процедура діє і щодо автівок», — пояснив Данило Гетманцев.
 

Нардеп додав, що держава покриє лише залишок кредиту, не буде жодних повернень та перерахунків. Тобто те, що людина заплатила банку до війни, на жаль, їй ніхто не поверне. Факт руйнування чи знищення власник має підтвердити. Порядок подання документів буде аналогічним, як і для отримання компенсацій за зруйноване житло. За словами Гетманцева, норми законопроєкту поширюватимуться на всі інституції, які кредитують житло. Тобто і на позики від забудовників на первинну нерухомість. 

 
Комментарии (0)