Рус Укр
ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГУкраїну переведуть на утеплення житла по-новому
Новини ЖКГ
26 Квітня 2024 p.
23 Квітня 2024 p.
18 Квітня 2024 p.
16 Квітня 2024 p.
09 Квітня 2024 p.
05 Квітня 2024 p.
04 Квітня 2024 p.
03 Квітня 2024 p.
01 Квітня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Україну переведуть на утеплення житла по-новому

Мінрегіон оголосив про перехід України на нові стандарти енергоефективності. Так, заплановано залучити мільярдні інвестиції. Однак, для цього необхідно створити спеціальний фонд.

Україна з наступного року перейде на новий рівень енергоефективності. Проте для початку необхідно створити спеціальний Фонд енергоефективності. Про це розповів Віце-прем’єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час публічного звіту щодо виконання Програми діяльності уряду.

За словами посадовця, у 2016-му Міністерство й надалі реформуватиме вітчизняну енергоефективність за новими стандартами.

Між тим, чиновник заявив, що  Міністерство вже напрацювало чіткий план реформування енергоефективності, який як уряд, так і закордонні інвестори підтримують. Однак, на проведення енергоефективних заходів з Держбюджету буде виділено 794 млн грн, в той час, як інвестиції в реалізацію проекту планують залучити в розмірі 2,4 млрд грн.

«Мало просто замінити вікна чи утеплити дах. Треба підходити до питання енергоефективності комплексно. І ми продовжимо впроваджувати глобальні заходи, аби досягти максимального ефекту по всій країні», - наголосив пан Зубко.

Однак, все ж найголовнішим, як сказав Міністр, є створення Фонду енергоефективності, концепція якого і передбачає залучення державних коштів та інвестицій.

«Такі фонди працюють в успішних європейських країнах. Ми пропонуємо створити його в Україні за литовською моделлю. Вона дає можливість не тільки компенсувати частину енергоефективних кредитів, а й максимально ефективно використовувати кошти», - повідомив він.

Читайте також: Енергоефективність будівель: український провал і зарубіжний досвід

Зауважується, що до розробки фінансової концепції долучилась Німеччина.

Нагадаємо, реалізація енергоефективних заходів в населених пунктах України потребує інвестиційних коштів. Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Едуард Кругляк.

«Без залучення інвестицій в енергоефективну сферу, буде важко виконувати ті нагальні завдання, які стоять сьогодні перед Україною – скорочення споживання природного газу, впровадження енергоефективних технологій, виконання міжнародних директив пов’язаних із зменшенням викидів СО2, а отже екологічним оздоровленням країни», - зазначив він.

За його словами, лише залучення інвестицій дасть змогу реалізувати плани дій сталого енергетичного розвитку.

 
Коментарі (0)