Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОСББПри відшкодуванні ОСББ вартості заходів з енергоефективності були завищено - Держаудитслужба

При відшкодуванні ОСББ вартості заходів з енергоефективності були завищено - Держаудитслужба

Державна аудиторська служба України провела планову ревізію фінансово-господарської діяльності державної установи «Фонд енергоефективності» за період з 01 грудня 2017 року по 31 березня 2021 року виявили порушень, що призвели до втрат, на суму 6 380,6 тис. гривень, про це повідомляє ІА "Україна Комунальна".
 
У результаті перевірки було виявлено, що Фонд витратив 5 587,3 тис. грн на проведення рекламної кампанії «Енергодім» (розміщення реклами в мережі інтернет та телебаченні), при  тому, що зазначені витрати не відповідають законодавчо встановленим напрямам використання бюджетних коштів, отриманих Фондом, та не передбачені паспортами бюджетних програм.
 
При відшкодуванні ОСББ вартості заходів з енергоефективності завищено вартість будівельних робіт у сумі 517,6 тис. гривень.
 
Фонд безпідставно здійснив часткове відшкодування ОСББ вартості послуг з супроводження проєктів у загальній сумі 191,4 тис. гривень.
 
Виплачено заробітну плату працівникам Фонду з порушенням чинного законодавства на загальну суму 84,3 тис. гривень.
 
Також встановлено недотримання Закону України «Про публічні закупівлі», у тому числі проведення окремих закупівель без використання електронної системи публічних закупівель.
 

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів та поінформовано Кабінет Міністрів України. 


Назад