Рус Укр
ГлавнаяПубликацииЖильеЗатверджено порядки з питань відновлення та розвитку регіонів і громад
Новости ЖКХ
26 апреля 2024 г.
23 апреля 2024 г.
18 апреля 2024 г.
16 апреля 2024 г.
09 апреля 2024 г.
05 апреля 2024 г.
04 апреля 2024 г.
03 апреля 2024 г.
01 апреля 2024 г.
19 марта 2024 г.
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

Затверджено порядки з питань відновлення та розвитку регіонів і громад

Кабінет Міністрів затвердив порядок визначення територій відновлення, а також порядки розробки, реалізації та моніторингу планів відновлення та розвитку регіонів і окремих територіальних громад
Кабінет Міністрів затвердив порядок визначення територій відновлення, а також порядки розробки, реалізації та моніторингу планів відновлення та розвитку регіонів і окремих територіальних громад.
 
Відповідна постанова була підготовлена Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури (Міністерство відновлення) і схвалена на засіданні Уряду, 18 липня.
 
Прийняття порядків дозволить прискорити відновлення громад та регіонів, які постраждали внаслідок збройної агресії, зокрема, відновити об’єкти транспортної, комунальної та соціальної інфраструктури, об’єкти житлового та громадського призначення. А отже забезпечити доступ до життєво важливих послуг мешканцям постраждалих громад.
 
Згідно з затвердженим порядком, територіальна громада відноситься до території відновлення за умови наявності хоча б одного з наступних критеріїв: 
  • на території громади відбувалися бойові дії; 
  • територія громади або її частина була тимчасово окупована; 
  • на території територіальної громади наявні руйнування об'єктів інфраструктури, житлового фонду внаслідок бойових дій та/або обстрілів; 
  • територія громади характеризується значним переміщенням населення до інших регіонів та/або інших держав та різким погіршенням рівня соціально-економічного розвитку тощо.
Для оцінки і віднесення громад до територій відновлення Міністерство утворює комісію, до складу якої входять також народні депутати України – члени профільного комітету Верховної Ради. Комісія розглядає пропозиції, підготовлені Міністерством, проводить оцінку відповідності громад визначеним критеріям та приймає рішення про віднесення їх до територій відновлення. 
 
Перелік громад, які віднесено до територій відновлення, затверджується Кабінетом Міністрів України у Державній стратегії регіонального розвитку України.
 
Крім того, Уряд затвердив Порядок розроблення, реалізації та моніторингу плану відновлення та розвитку регіонів, а також планів відновлення та розвитку територіальних громад. Відповідні плани розроблятимуться на період до 31 грудня 2027 року.
 
Проект плану відновлення та розвитку регіонів розробляється Міністерством разом з іншими зацікавленими центральними та місцевими органами виконавчої влади і враховує наявний потенціал, перспективну спеціалізацію територій. Розробка плану розпочинається протягом 10 днів після затвердження Кабінетом Міністрів переліку громад, які віднесено до території відновлення.
 
План відновлення та розвитку регіонів зокрема включає: 
  • завдання і заходи з відновлення та розвитку; 
  • прогнозовану потребу та можливі джерела фінансування; 
  • індикатори виконання завдань, здійснення заходів з відновлення та розвитку і їх прогнозні значення; 
  • перелік проектів регіонального (місцевого) розвитку, реалізація яких передбачається в рамках виконання плану; 
  • а також регіональні плани відновлення та розвитку. 
План відновлення та розвитку регіонів затверджується Кабінетом Міністрів України.
 
Своєю чергою, органи місцевого самоврядування у двомісячний строк після оприлюднення Міністерством інформації про розробку плану відновлення та розвитку регіонів подають на погодження проект плану відновлення та розвитку територіальної громади. 
 
Цей проект плану включає: 
  • завдання і заходи з відновлення та розвитку; 
  • прогнозовану потребу та можливі джерела фінансування; 
  • індикатори виконання завдань, здійснення заходів з відновлення та розвитку і їх прогнозні значення; 
  • перелік проектів регіонального (місцевого) розвитку.
 

Моніторинг виконання плану відновлення та розвитку регіонів проводиться щороку Міністерством на підставі даних офіційної статистики, інформації міністерств, інших центральних органів виконавчої влади. Моніторинг виконання плану відновлення та розвитку регіонів може проводитися, зокрема, на основі екосистеми управління відбудовою DREAM та Геоінформаційної системи здійснення моніторингу та оцінювання розвитку регіонів і територіальних громад (ГІС).  

 
Комментарии (0)