Рус Укр
ГлавнаяНовости ЖКХЖильеРоз'яснення: який є пакет інструментів для подолання дефіциту електроенергії
Новости ЖКХ
05 сентября 2024 г.
04 сентября 2024 г.
21 августа 2024 г.
20 августа 2024 г.
07 августа 2024 г.
06 августа 2024 г.
02 августа 2024 г.
31 июля 2024 г.
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

Роз'яснення: який є пакет інструментів для подолання дефіциту електроенергії

З початку дії програм відновлення енергетичних спроможностей банки схвалили заявки на суму 3,6 млрд гривень, свідчить опитування 20 банків.
З початку дії програм відновлення енергетичних спроможностей банки схвалили заявки на суму 3,6 млрд гривень, свідчить опитування 20 банків. Загальна ж сума заявок, поданих бізнесом з початку червня,  становить близько 39,1 млрд грн. 
 
Минулого тижня 20 українських банків отримали заявки на отримання кредитів на енергетичні проєкти на суму 1,8 млрд грн. Йдеться як про кредити у межах державних програм підтримки, так і за власними програмами банків.
 
Пакет інструментів для громадян і бізнесу для подолання дефіциту електроенергії, який наразі пропонує держава, включає: 
 
Розширену програму «Доступні кредити 5-7-9%» для бізнесу на купівлю та встановлення електрогенераційних установок на газу.  Сума пільгового кредиту — до 150 млн гривень, строк кредитування — до 10 років. Програма «Доступні кредити 5-7-9%» також передбачає можливість для підприємців використати кредитні кошти на придбання сонячних та вітрових електростанцій, а також обладнання для накопичення електричної енергії.
 
Пільгове кредитування проектів з відновлення енергетичної інфраструктури, яке надають 19 найбільших банків України. Сума кредитів може становити до 25 млн євро. Термін кредиту — до 5–7 років.
 
Пільгове кредитування під 0% для домогосподарств на установку сонячних панелей з системами накопичення енергії та вітрових установок. Сума кредиту — до 480 тис. грн. Термін кредитування — 10 років. Держава повністю компенсує відсоткову ставку. 
 
Розширену програму «Доступні кредити 5-7-9» для ОСББ та ЖБК на купівлю обладнання для генерації з альтернативних джерел енергії та установок для зберігання енергії.  Сума кредиту — до 5 млн грн під 7% річних,  термін — до 5 років. Програма працюватиме у комбінації із програмою «ГрінДІМ». ОСББ та ЖБК в рамках цієї програми зможуть отримати до 70% вартості проекту після його облаштування. 
 
При цьому програми для домогосподарств, ОСББ та ЖБК стартували 20 липня.
 

Крім того, діють програми, які банки пропонують самостійно.  

 
Комментарии (0)