Рус Укр
ГлавнаяПубликацииЖильеєВідновлення: заяви на компенсацію за знищене житло може подавати більше українців
Новости ЖКХ
26 апреля 2024 г.
23 апреля 2024 г.
18 апреля 2024 г.
16 апреля 2024 г.
09 апреля 2024 г.
05 апреля 2024 г.
04 апреля 2024 г.
03 апреля 2024 г.
01 апреля 2024 г.
19 марта 2024 г.
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

єВідновлення: заяви на компенсацію за знищене житло може подавати більше українців

Відтепер послуга доступна для тих, хто мав житло у спільній власності. Для цього в Дії їм необхідно разом подати одну спільну заяву або кілька - окремо
Відтепер послуга доступна для тих, хто мав житло у спільній власності.  Для цього в Дії їм необхідно разом подати одну спільну заяву або кілька - окремо, про це розповіла пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, пише "Україна Комунальна" . 
 
Після цього комісія органу місцевого самоврядування опрацює повідомлення та визначить суму компенсації для кожного співвласника відповідно до його частки у власності. Відповідно, в кожного буде і свій житловий сертифікат. Сертифікат можна буде використати, щоб самостійно придбати нову квартиру чи будинок або обʼєднати сертифікати з іншими співвласниками, щоб разом придбати нове спільне житло. 
 
Щоб скористатися житловим сертифікатом, потрібно припинити право власності на знищений об’єкт нерухомості за згодою всіх співвласників. Але робити це необхідно виключно після того, як кожен з співвласників отримає свій сертифікат. 
 
Вже  6,4 тисяч українців подали заяви про зруйноване майно, для отримання компенсації за програмою єВідновлення й придбання нової квартири чи будинку. З них 827 людей вже мають згенеровані сертифікати, які підтверджують суму компенсації. 
 
Раніше послуга була доступна тільки одноосібним власникам.
 

Послугу компенсації за зруйноване майно розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS» і Світового банку. 

 
Комментарии (0)