Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійВведені параметри влаштування пандусів при будівництві або реконструкції житлових об’єктів
Новини ЖКГ
19 Березня 2024 p.
07 Березня 2024 p.
06 Березня 2024 p.
04 Березня 2024 p.
01 Березня 2024 p.
29 Лютого 2024 p.
28 Лютого 2024 p.
23 Лютого 2024 p.
21 Лютого 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Введені параметри влаштування пандусів при будівництві або реконструкції житлових об’єктів

Для облаштування пандусу біля житлового будинку не потрібно збирати підписи про згоду всіх інших мешканців. А для спрощення процедури Мінрегіоном вже впроваджено низку змін
З 1 квітня 2019 року в дію вступили нові державні будівельні норми «Інклюзивність будівель і споруд», які впроваджують обов’язкове влаштування безперешкодного доступу для всіх маломобільних груп населення, у тому числі, людей з інвалідністю. Зокрема введені чіткі обов’язкові параметри влаштування безпечних пандусів при будівництві або реконструкції житлових і громадських об’єктів.
 
«У більшості випадків (навіть у разі створення ОСББ) прибудинкова територія житлових багатоповерхівок залишається у комунальній власності, а право розпорядження та використання цією територією належить міським, селищним або сільським радам та їх виконавчим органам. Тому вам потрібно звернутися із клопотанням на улаштування пандусу до відповідного структурного підрозділу місцевої ради, який опікується зазначеним питаннями. В залежності від структури виконавчих органів місцевої ради це можуть бути підрозділи з питань містобудування та архітектури, соціального захисту, капітального будівництва тощо. У разі відсутності належної реакції – звернутися із заявою безпосередньо до голови міської, селищної або сільської ради. Якщо ж і в цьому випадку не вжито всіх можливих заходів, аби забезпечити влаштування пандусу, питання вже потрібно вирішувати в судовому порядку», – зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
 
Для облаштування пандусу біля житлового будинку не потрібно збирати підписи про згоду всіх інших мешканців. А для спрощення процедури Мінрегіоном вже впроваджено низку змін:
 
 — скасована необхідність отримання містобудівних умов та обмежень для влаштування пандусу;
 
— роботи з влаштування пандусів входять до переліку нескладних будівельних робіт, що не потребують отримання дозволу на їх виконання та після закінчення яких об‘єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію;
 
— не потрібно оформляти власність на землю – будівництво об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури на замовлення органів місцевого самоврядування на відповідних землях комунальної власності може здійснюватися за відсутності документа, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою.
 
За словами заступника Міністра, у побудованих раніше будинках, де є пандуси, в більшості випадків вони зроблені неправильно і користуватися ними дуже незручно або навіть неможливо.
 
Обов’язкові вимоги до влаштування безпечного та правильного пандусу:
 
1. Безпечний нахил зовнішнього пандусу не може перевищувати 8%, внутрішнього — 10-12%.
 
2. Максимальна висота одного підйому пандуса не повинна перевищувати 0,8 м.
 
3. Після кожного підйому необхідне влаштування горизонтальних площадок глибиною не менше 1,5 м.
 
4. Ширина пандуса повинна бути в просвіті за однобічним рухом 1,2 м, за двобічним – 1,8 м.
 
5. Зовнішній пандус повинен мати двобічну огорожу з поручнями на висоті 0,9 м. Поручень до опори має кріпитися знизу (не допускається бокове кріплення).
 

6. Поверхня пандуса повинна бути шорсткою, чітко маркована кольором або фактурою, контрастною відносно суміжних горизонтальних поверхонь. 

 
Коментарі (0)