Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОСББПрограма «теплі кредити» діятиме у 2020 році востаннє

Програма «теплі кредити» діятиме у 2020 році востаннє

Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак розповіла, що  урядова програма "теплі кредити" діятиме у 2020 році востаннє, після цього її замінять програми енергоефективності Фонду енергоефективності.
 
Про це повідомила пресслужба міністерства.
 
"Було багато звернень щодо підвищення фінансування програми "теплих кредитів". Рішення ухвалене таке: у 2020 році, що буде транзитним від програми "теплих кредитів" до Фонду енергоефективності, лишається фінансування в обсязі попередніх років, 400 млн грн. Але з наступного року ми повинні перейти до повноцінного функціонування програми енергоефективності через Фонд", — зазначила Бабак.
 
Суттєвою відмінністю програм Фонду стане те, що фінансування виділятиметься на комплексні рішення з термомодернізації. За її словами, такі рішення гарантовано призведуть до скорочення споживання, адже будуть впроваджуватися лише після розробки технічного обгрунтування.
 

Нагадаємо, що у проекті бюджету, що днями був поданий до парламенту, закладено 1,6 млрд грн на фінансування Фонду енергоефективності.  


Назад