Рус Укр
ГлавнаяНовости ЖКХЖильеУ Бородянці відкрили перше модульне містечко на Київщині
Новости ЖКХ
19 марта 2024 г.
07 марта 2024 г.
06 марта 2024 г.
04 марта 2024 г.
01 марта 2024 г.
29 февраля 2024 г.
28 февраля 2024 г.
23 февраля 2024 г.
21 февраля 2024 г.
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

У Бородянці відкрили перше модульне містечко на Київщині

Першим населеним пунктом у Київській обл., де встановили модульне містечко, було обране саме смт Бородянка, адже воно зазнало катастрофічних втрат – у населеному пункті частково або повністю зруйновані 552 приватних будинки та 24 багатоквартирні будинки
Вчора, 1 червня Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький разом з Міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим відкрили у смт Бородянка перше модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб на Київщині, про це повідомила пресслужба міністерства.
 
«Саме зараз такі модулі потрібні громадам для тих, у кого ворог знищив житло. Звісно, такий варіант проживання є тимчасовим. Уряд зараз активно напрацьовує середньострокові та довгострокові варіанти вирішення житлових потреб та відновлення пошкодженого житлового фонду на деокупованих територіях», — говориться у повідомлені.
 
Першим населеним пунктом у Київській області, де встановили модульне містечко, було обране саме смт Бородянка, адже воно зазнало катастрофічних втрат – у населеному пункті частково або повністю зруйновані 552 приватних будинки та 24 багатоквартирні будинки, 2 школи та всі адміністративні будівлі.
 
Відтак модульне містечко дозволить тимчасово розселити 352 осіб, серед яких жінки, діти та люди літнього віку, які після окупації залишилися без даху над головою.
 
Такий тип конструкцій повністю відповідає вимогам та особливостям клімату і є комфортним для тимчасового розміщення громадян в будь-яку пору року.
 
Наступні містечка заплановано встановити у Бучі, Макарові, Іванкові та Гостомелі Київської області, а також у передмісті Чернігова.
 

Зазначимо, що модульне містечко складається з 4 моноблоків по 40 модулів кожен. Воно містить житлові та санітарні модулі (туалет/душ), пральні, столові, ігрові та адміністративні модулі. Містечко має освітлення та опалення та повністю мебльовано. Це містечко, як і попередні, що встановлені у Львові, передані Урядом Польщі безкоштовно, включно з доставкою, збіркою та меблями.  

 
Комментарии (0)