Рус Укр
ГлавнаяНовости ЖКХОСМДФонд енергоефективності відновив кредитування ОСББ за програмою "Енергодім"
Новости ЖКХ
26 апреля 2024 г.
23 апреля 2024 г.
18 апреля 2024 г.
16 апреля 2024 г.
09 апреля 2024 г.
05 апреля 2024 г.
04 апреля 2024 г.
03 апреля 2024 г.
01 апреля 2024 г.
19 марта 2024 г.
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

Фонд енергоефективності відновив кредитування ОСББ за програмою "Енергодім"

Банківське кредитування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), що беруть участь у програмі енергомодернізації "Енергодім", поновлено вперше з початку повномасштабного вторгнення
Банківське кредитування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), що беруть участь у програмі енергомодернізації "Енергодім", поновлено вперше з початку повномасштабного вторгнення, повідомляє "Україна Комунальна".
 
Так, спеціальна програма передбачає кредитування ОСББ без початкового внеску під 16% річних строком на п'ять років.
 
Банки очікують, що до 70% заявок на пільгове кредитування стосуватимуться енергомодернізації переважно панельного 9, 12 і 16-поверхового житла, термін експлуатації яких без капітального ремонту становить уже від 40-50 років.
 
За даними Фонду енергоефективності, очікується надходження близько 100 заявок від ОСББ, прогнозований обсяг виплачених грантів - 50 млн грн. Грант Фонду у спрощеному пакеті програми становить 40% вартості проєкту зі встановлення або модернізації індивідуального теплового пункту та вузла комерційного обліку тепла. Ще 20% співвласники можуть залучати з міських програм, 40% - обов'язковий власний внесок ОСББ.
 
Як повідомлялося, Фонд енергоефективності запустив новий пакет "Суперлегкий" програми "Енергодім", що передбачає встановлення в будинках індивідуальних теплових пунктів.
 

Станом на початок вересня за програмою енергомодернізації "Енергодім" завершено повністю або частково 280 проєктів, за програмою компенсацій за ремонт пошкодженого через війну житла "ВідновиДім" - понад 70 проєктів. Фонд компенсував ОСББ майже мільярд грн ("Енергодім" - майже 900 млн грн, "ВідновиДім" - близько 100 млн грн). 

 
Комментарии (0)